Business Café bij Lafosse Kitchen Technology

8 december 2022

Ons laatste Business Café ging door bij Lafosse.

De zaakvoerders Karel Lafosse en Benjamin Vandorpe gaven ons een rondleiding doorheen de nieuwe bedrijfsgebouwen zodat we konden kennis maken met het productieproces.
Achteraf werd er naar hartelust genetwerkt bij een hapje en een drankje.

Een boeiend bedrijfsbezoek met vele interessante contacten!

Moorsele Onderneemt netwerk
Lafosse Business Café
Lafosse Business Café
Logo Lafosse

Over Lafosse Kitchen technology

Het bedrijf werd in 1979 opgericht in Wevelgem als installateur van professionele keukenapparatuur en werd vooral bekend voor de exclusieve verdeling van Molteni fornuizen en de persoonlijke aanpak.

In 2010 werd het bedrijf overgenomen door Karel Lafosse (2e generatie) en vennoot Benjamin Vandorpe, waarna de organisatie verder geprofessionaliseerd werd.

In 2019 werden de activiteiten van Vermandere nv overgenomen, reeds 35 jaar toeleverancier van de firma Lafosse. Vermandere is gekend als producent van maatwerk dampkappen, meubelen en vloergoten in inox. Naast toeleverancier van Lafosse, levert Vermandere ook aan derden.

De corona crisis noopte het bedrijf, dat voor een groot deel afhankelijk is van de horeca om zichzelf te heruitvinden en met de kennis en knowhow werd in 2020 een nieuwe opportuniteit aangeboord: de productie en commercialisatie van desinfectiezuilen met automatische handvrije dispensers onder de merknaam HandsHero www.handshero.be.